Fabrikant en leverancier van organische meststoffen, aangepaste potgrond, turf, graszaad en boomschors

De nv Van Israel uit Geraardsbergen is fabrikant, importeur en exporteur van: potgrond, vaste en vloeibare minerale meststoffen en organische meststoffen, boomschors, turf, bodemverbeterende middelen, graszaad, aarde en lava.

 

Bent u op zoek naar universele potgrond of kokospotgrond, beroepspotgrond of potgrond voor bloembakken, geraniums en heideplanten ?  Wilt u voor de groei en bloei van uw planten eerder een organisch bodemverbeterend middel gebruiken ?

 

Wat uw noden ook zijn, bekijk gerust onze cataloog of contacteer ons voor meer informatie.

Potgrond

Potgrond is steeds klaar voor gebruik zowel voor in potten en bloembakken als in de tuin.


Potgrond is een verzamelnaam voor diverse soorten grond met elk hun eigen samenstelling en specifieke structuur, speciaal voor planten in potten en bloembakken. Om gezonde, krachtige planten te krijgen, moet de potgrond voldoen aan de speciale behoeften van de plant. Naast een goede bodemstructuur zijn er bijvoorbeeld ook bepaalde voedingsstoffen en kalk nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Een van de grootste bestanddelen van potgrond is veen. Veen is een eeuwenoude, natuurlijke grondstof die ontstaan is uit plantenresten. Belangrijke eigenschap van veen is het wateropnemend vermogen. Het absorbeert vocht niet alleen snel, maar houdt het ook lang vast.

Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars dienen verwerkt te worden door de bovenlaag van de tuin, in de wortelzone van de planten, zodat planten beter groeien en gezonder zijn. Op deze manier wordt de grondstructuur verbeterd en de bodemvruchtbaarheid wordt verhoogd. Bodemverbeteraars zijn voornamelijk bedoeld om de organische stof in de bodem te verhogen. Verhoging van de organische stof heeft tot gevolg dat de waterhuishouding wordt geoptimaliseerd. Tevens wordt de luchthuishouding verbeterd. Dit heeft tot gevolg dat er een betere wortelontwikkeling tot stand komt. Bodemverbeteraars zijn veenproducten, tuinturf en zwartveen, met toevoeging van compost (groencompost en GFT compost) en gecomposteerde schorscompost. Deze bevat een hoog gehalte organische stof die zorgt dat het bodemleven wordt verrijkt. Een goed bodemleven voorkomt bepaalde bodemziekten, zoals wortelrot.

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn goed strooibare, droge materialen en uitermate geschikt voor het verspreid neergooien rondom de planten.

Voordelen van het gebruik van bodembedekkers zijn :
° De onkruidgroei wordt onderdrukt.
° Verdamping van het water in de grond wordt beperkt.
° De bodembedekkers verteren en kunnen vervolgens gebruikt als bodemverbeteraars.
° bodembedekkers laten lucht en water door, waardoor planten optimaal groeien.

Bodembedekkers dienen met regelmaat aangevuld te worden om de werking in stand te houden.

Meststoffen

Meststoffen bevatten voornamelijk plantenvoedende bestanddelen. Afhankelijk van het soort meststoffen bevatten deze een (enkelvoudige meststof) of meerdere voedingsstoffen (samengestelde meststoffen).

Toedienen van deze producten zal leiden tot een :
° verbeterde groei en gewasontwikkeling
° toename in bloem en/of vruchtvorming
° betere weerstand tegen ziekte en plagen

Organische meststoffen :
Volledig opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen zonder aanrijking van Chemische grondstoffen.
Zijn veelzijdig, evenwichtig van samenstelling en hebben een zachte en aanhoudende werking.

Organo-Minerale meststoffen :
Opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen en aangerijkt met chemisch materiaal om een snelle werking te bekomen. Wordt als organo-mineraal gezien indien deze minimal 25% organische stof bevat.

Chemische of minerale meststoffen :
Op kunstmatige manier aangemaakt. Bevat geen organisch materiaal en niet aangerijkt met dierlijk en of plantaardig materiaal. Hierin bestaat snel- als traagwerkende meststoffen.

Graszaad

Een tuin kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Daarom moet je er steeds op letten dat je het juiste type graszaad aankoopt. Wil je een grasperk zaaien waarop regelmatig gelopen wordt? Dan kan je kiezen voor speelgazon. Als je gras nog wat meer te verduren zal krijgen dan bestaat er ook sportgazon. Siergazon kan je dan weer kopen voor een puur decoratief grasperkje. Bij de verschillende gazons gaat het telkens om een mengeling van allerlei soorten graszaad, die afhankelijk is van het gebruik dat je voor ogen hebt. Bovendien bestaan er ook grassoorten die bijvoorbeeld beter geschikt zijn voor schaduwzones, vochtige gebieden, enzovoort.

Pellets

Houtpellets worden geproduceerd uit zuiver zaagsel dat strikt wordt gecontroleerd en bijgevolg vrij is van enig bindmiddel of ander additief. Daardoor zijn houtpellets een ecologische, economische en moderne brandstof.

 

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen (steenkool, gas, mazout,...) is er geen overschrijdende uitstoot van CO2.

 

De houtpellets mogen enkel verbrand worden in verwarmingstoestellen die voorzien en aangepast zijn voor dit soort brandstof, conform de gebruiksaanwijzing van het verwarmingstoestel.

 

De pellets zijn gecertificeerd volgens de eisen van het koninklijk besluit van 5 april 2005 waarin de eisen beschreven staan aan dewelke houtpellets die geschikt zijn voor niet-industriële verwarlingstoestellen moeten voldoen.

 

Houtpellets zijn niet geschikt voor menselijke en dierlijke consumptie.

Exporteur en importeur van minerale en organische meststoffen in Geraardsbergen

Download onze mobile app voor iOS en Android smartphones
open/close
Klik op één van de store iconen om de app te downloaden